Używamy plików cookies i podobnych technologii zgodnie z Polityką Prywatności. W przeglądarce internetowej możesz zmienić ustawienia dotyczące cookies.

07-04-2020

Artykuły Spożywcze - powiększamy ofertę!

Od niedawna w naszej ofercie, można znaleźć artykuły spożywcze. Jedną z marek, jaka weszła do naszej oferty to Polskie Młyny S.A. Jest to największy polski producent mąki.

To właśnie mąka Szymanowska jest najczęściej wybieraną paczkowaną mąką w Polsce. Mąka pszenna uniwersalna z Polskie Młyny S.A to jedyna mąka pszenna o typie 4800, która ma wielorakie zastosowanie w kuchni. Można z niej przygotować makaron, kluski, pierogi, chleb, bułki, naleśniki, ciasta, babeczki, a nawet pizzę.

Polskie Młyny S.A aby ułatwić i przyspieszyć proces domowych wypieków, przygotowały mieszanki gotowe do wypieku ciast, chlebów i pizzy. Teraz każdy może cieszyć się domowym chlebem lub ciastem bez wychodzenia z domu.

Zobacz kilka naszych propozycji, może wykorzystasz je z okazji nadchodzących Świąt Wielkanocnych:

Ciasto kruche z mąki Szymanowskiej
Jeśli
masz w domu trochę jabłek, możesz przygotować pyszna aromatyczną szarlotkę.

Do gotowej mieszanki ciasta kruchego dodaj 100 gram masła i 1 jajko, zagnieć ciasto. Jabłka zetrzyj na tarce, dodaj cukier oraz cynamon, jeśli lubisz. Do formy włóż część wyrobionego ciasta a na nie przygotowane jabłka, na wierzch zetrzyj na tarce pozostała część ciasta. Tak przygotowane ciasto włóż do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piecz około 40-45 minut. Prawda, że proste?!
Skład mieszanki na ciasto kruche zawiera: mąkę pszenną krupczatkę, cukier, difosforan, węglan sosu i sól.
Dla alergików: zawiera pszenicę, może również zawierać nasiona sezamu, soję, sezam, mleko, orzechy, orzeszki ziemne.

Babka Piaskowa z mąki Szymanowskiej
Babka piaskowa to jedno z tych ciast, które smakuje wszystkim. Jest to jedna z potraw, której nie może zabraknąć na Wielkanocnym stole.

Do tej mieszanki potrzebujesz jedynie 3 jajka i około 140 gram margaryny. Wszystkie składniki umieścić w misce i zmieszaj do uzyskania jednolitej masy. Powstałą masę przełóż do formy i piecz w temperaturze 170 stopni przez około 50 minut. Upieczoną babkę wystudzić, można ją posypać cukrem pudrem lub przygotować polewę z czekolady i mleka.
Skład mieszanki na babkę piaskową: mąka pszenna, cukier, skrobia ziemniaczana, substancje spulchniające, aromat i sól.
Dla alergików: zawiera pszenicę, może również zawierać nasiona sezamu, mleko, orzechy, orzeszki ziemne, sezam, soję.

Zobacz również pozostałe produkty do wypieku ciast i chleba. Ze względu na bardzo duże zainteresowanie oferta się zmienia. Pod tym adresem znajdziesz aktualnie dostępne produkty >>Artykuły Spożywcze<<



do góry