Używamy plików cookies i podobnych technologii zgodnie z Polityką Prywatności. W przeglądarce internetowej możesz zmienić ustawienia dotyczące cookies.

zamów łatwo przez telefon 22 32 70 888
Grill elektryczny BOSCH TFB 3302V (1800 W / stołowy-zamykany / srebrno czarny)

Grill elektryczny BOSCH TFB 3302V (1800 W / stołowy-zamykany / srebrno czarny)

5 | Opinie: 1

PRODUKT DOSTĘPNY
Złóż zamówienie , a będzie u Ciebie już jutro!
W przypadku wyboru dostawy kurierem i płatności online lub kartą
Cechy
Kolor produktuAluminium
Szary
Materiał obudowyAluminium
Regulowany termostatTak
Powłoka nieprzywierającaTak
Powierzchnia gotowania310 x 220 mm
Zdjemowalne talerzeTak
Nienagrzewający się uchwytTak
Łatwy do czyszczeniaTak
Lampka kontrolnaTak
Moc
Napięcie wejściowe AC220 - 240 V
Częstotliwość wejściowa AC50 - 60 Hz
Wbudowany wyłącznikTak
Waga i rozmiary
Długość przewodu1,4 m
Szerokość produktu390 mm
Głębokość produktu325 mm
Wysokość produktu120 mm
Waga produktu3,86 kg
Informacje dodatkowe
Gwarancja Gwarancja Producenta 24 miesiące
Stan Nowy

Opinie - Grill elektryczny BOSCH TFB 3302V (1800 W / stołowy-zamykany / srebrno czarny)

Ocena produktu: Grill elektryczny BOSCH TFB 3302V (1800 W / stołowy-zamykany / srebrno czarny)

Średnia ocena: 5
Opinie: 1

0%
0%
0%
0%
100%

Paweł - 09.05.2020 23:10

Ten Grill jest REWELACYJNY. To jest zakup wart każdej złotówki! Zaczynając od tego co zastąpił w kuchni - patelnia grillowa i opiekacz poszły w kąt. Gdybym wiedział, że to urządzenie jest tak dobre to zdecydowałbym się na jego zakup o wiele wcześniej. A tak mam inne sprzęty schowane głęboko do szafy, ich rolę przejął grill Bosch. Od początku, towar kupiony tydzień temu i użyty już 5 razy do przygotowania domowych posiłków: karkówka, kiełbasa z grilla, szaszłyki, zapiekany ser, podpiekane pieczywo. Korzystaliśmy głównie z dodatkowych aluminiowych tacek, ale jak okazało się, nie jest to konieczne. Grill nagrzewa się szybko. Jak w przypadku większości (ale nie wszystkich!) grillów elektrycznych przygotowane posiłki są upieczone równomiernie, mogą być przypieczone, ale niespalone. To jest szczególnie istotne dla osób nie lubiących zwęglonych posiłków z tradycyjnego grilla. I tutaj ciekawostka. Szaszłyki (kurczak, wieprzowina z dużą ilością warzyw), dzięki podłożeniu tacki aluminiowej pod spód, a drugiej na górę, a całość przyciśnięta powierzchniami grzejącymi z obu stron pozwala na przygotowanie dania w grillu z cechami dania na parze. Danie wygląda i ma chrupkość dania z grilla, ale jednocześnie środek jest miękki i soczysty. Warzywa i mięso uwalniając zawartą wodę tworzą naturalną kąpiel wodną. Tych soków jest na tyle dużo, żeby nie wysuszyć dania (tak jak na tradycyjnym ruszcie lub w piekarniku), a jednocześnie danie nie jest tak wyjałowione jak w przypadku przygotowania w parowarze czy też w przypadku zawinięcia w folię aluminiową. Podobnie jest z kiełbaską z grilla. Dzięki precyzyjnej regulacji można zachować właściwą temperaturę grzania. Dzięki czemu kiełbasa grilluje się równomiernie, soki delikatnie parując tworzą charakterystyczny aromat znany z tradycyjnych rusztów. Jednocześnie nie ma czarnej spalenizny przy zachowaniu właściwego koloru i smaku. W przypadku dłuższej biesiady, grill można skręcić na niższy poziom i w wyższej temperaturze kiełbaski mogą czekać na gości lub dokładki jednocześnie nie będąc zbyt wypieczonymi. Kaszanka to kolejny smaczny kąsek, który dosyć szybko można przyrządzić na tym grillu. Kiedy kiełbasa trafi na rozgrzany ruszt, skórka staje się nieco twardsza, a zawartość nabiera właściwej temperatury. Pęknięcia i delikatne wycieki miąższu świadczą o gotowości do spożycia. Nieco dłużej trwa przygotowanie karkówki, w dodatku do dobrego upieczenia warto ją przynajmniej raz obrócić. Przy podwieszonej płaszczyźnie, która nie dotyka do potrawy karkówka dochodzi właściwego koloru i stopnia przypieczenia. Do pełni szczęścia można dorzucić serki a’la oscypek, które zaserwowane z żurawiną dopełnią grillowej kompozycji. Po jedzeniu, niestety trzeba pamiętać o… czyszczeniu. I tutaj z pomocą przychodzi geniusz inżynieryjny pracowników firmy Bosch. Obie powierzchnie grzejne można łatwo zdemontować (naciśnięcie na jeden klips i wysunięcie tacki). Drobne zabrudzenia można usunąć ręcznikiem papierowym. Większe przypieczenia można odmoczyć wilgotnym ręcznikiem papierowym (zostawionym na 5 minut na miejscu największych przypieczeń). Całość myje się szybko i wygodnie. Nie trzeba szorować, bo od powierzchni całe zabrudzenie łatwo odstaje. Suche powierzchnie montuje się równie łatwo, a klipsy zaskakują same po wsunięciu powierzchni na właściwej miejsce. Mycie w zlewie jest o wiele bardziej wygodne od większych, jednolitych powierzchni grzejnych z konkurencyjnych rozwiązań (w mniejszym zlewie nie trzeba nie wiadomo jak manewrować). Po zmontowaniu, mamy poręczną walizeczkę ze sprytnym chwytem na kabel w podstawie. Podsumowując grill Bosch stał się nieodzownym narzędziem przygotowania domowych dań. Piękna pogoda za oknem, pozwala na cieszenie się grillowymi przysmakami nawet na balkonie w bloku. Wreszcie nie trzeba sobie odmawiać smaku grilla nie wychodząc z domu!

Zaufani Producenci

Amica BEKO Blaupunkt BOSCH DELONGHI ELECTROLUX LG Philips SIEMENS Tefal VILEDA Whirlpool ZANUSSI ZELMER
do góry