


0 | Opinie: 0
Zapach świeżo gotowanej zupy, obierki od ziemniaków, przetwory, suszące się grzyby, fartuszek przybrudzony mąką, walka o to, kto obliże łyżkę, którą mieszane było ciasto, ale przede wszystkim mnóstwo miłości i te słynne babcine dokładki. Dania Babci Zosi powstały ze wspomnień i tęsknoty za naturalną, domową kuchnią. Za ciepłem, gwarem i atmosferą oczekiwania na spotkanie przy wspólnym stole. Przygotuj pyszny posiłek dla rodziny w kilka chwil!
Dania Babci Zosi to polska marka w 100% naturalnych produktów spożywczych istniejąca od prawie 10 lat. Tworzymy proste w przygotowaniu, pełnowartościowe, domowe posiłki na bazie zbóż, suszonych warzyw, owoców i przypraw. Marka w swojej ofercie posiada mieszanki na zupy, kompozycje kasz z dodatkami, dania z makaronów, kaszotta i placki ziemniaczane. Dania Babci Zosi mogą stanowić samodzielne, pełnowartościowe posiłki, być dodatkiem lub bazą pod bardziej skomplikowane dania. Inspiracją do stworzenia wszystkich receptur były smaki i aromaty domowej, babcinej kuchni pozbawionej chemii i sztucznych dodatków.
Tworzymy naturalne i pożywne dania na bazie zbóż, suszonych warzyw i owoców oraz aromatycznych przypraw.
Nie daj sobie w kaszę dmuchać! Kasze Babci Zosi to aromatyczne mieszanki zbóż, suszonych warzyw, przypraw, owoców i migdałów, które urozmaicą każdą potrawę w kilkunastu smakach. Babci Zosia serwuje je z mlekiem lub jogurtem jako śniadanie, z sosem i dodatkami na obiad, a z ulubionymi owocami i migdałami na deser. Znajdź swoje ulubione połączenie.
Kompozycja kaszy jaglanej z cukinią, pomidorami i słonecznikiem sprawdzi się jako pełnowartościowy, sycący posiłek. Może być też oryginalnym dodatkiem do dań obiadowych, sosów, sałatek czy farszów.
1. Do 400 ml gotującej się wody dodaj zawartość 1 torebki, pół łyżeczki soli i łyżeczkę masła lub oleju roślinnego.
2. Zamieszaj i szczelnie przykryj garnek. Gotuj na bardzo małym ogniu przez 15 minut. W tym czasie nie odkrywaj garnka!
3. Zdejmij z ognia, zamieszaj i szczelnie przykryty garnek odstaw na 5 minut.
1. Do naczynia wlej 400 ml wody, wsyp zawartość 1 torebki, pół łyżeczki soli i łyżeczkę masła.
2. Przykryj szczelnie pokrywką, gotuj 5 minut na pełnej mocy, następnie 10 minut na pół mocy mikrofalówki.
Ugotowaną kaszę z jednej torebki przestudź, dodaj jajko, trzy łyżki bułki tartej, posiekany czosnek i kolendrę. Wymieszaj składniki i uformuj z nich kotlety. Piecz je przez 30 minut w 200 stopniach (po 15 minutach obróć kotlety na drugą stronę). Smacznego!
Cechy | |
---|---|
Ilość | 250 g |
Kraj pochodzenia | Polska |
Model | Kasza jaglana z cukinią, pomidorami i słonecznikiem |
Wartości odżywcze | |
Wartość energetyczna (na 100 g) | 340 kcal |
Wartość energetyczna (na 100 g) | 1422 kJ |
Zawartość tłuszczu (/100 g) | 6 g |
Nasycony zawartość tłuszczu (100 g) | 0,8 g |
Zawartość węglowodanów (na 100 g ) | 57 g |
Zawartość cukru (100 g) | 0,5 g |
Zawartość białka ( na 100 g) | 14 g |
Zawartość soli (na 100 g) | 0,05 g |
Skład | Kasza jaglana 68%, pestki słonecznika 8%, soczewica czerwona, cukinia suszona 5,5%, pomidor suszony 5,5%, siemię lniane, cebula suszona. Może zawierać gluten, mleko, seler, gorczycę, orzechy. |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Gwarancja | Gwarancja Sklepu 24 miesiące |
Stan | Nowy |
Ocena produktu: Kasza jaglana z cukinią, pomidor i słonecznik, Dania Babci Zosi
Średnia ocena: 0
Opinie: 0