
0 | Opinie: 0
Zapach świeżo gotowanej zupy, obierki od ziemniaków, przetwory, suszące się grzyby, fartuszek przybrudzony mąką, walka o to, kto obliże łyżkę, którą mieszane było ciasto, ale przede wszystkim mnóstwo miłości i te słynne babcine dokładki. Dania Babci Zosi powstały ze wspomnień i tęsknoty za naturalną, domową kuchnią. Za ciepłem, gwarem i atmosferą oczekiwania na spotkanie przy wspólnym stole. Przygotuj pyszny posiłek dla rodziny w kilka chwil!
Dania Babci Zosi to polska marka w 100% naturalnych produktów spożywczych istniejąca od prawie 10 lat. Tworzymy proste w przygotowaniu, pełnowartościowe, domowe posiłki na bazie zbóż, suszonych warzyw, owoców i przypraw. Marka w swojej ofercie posiada mieszanki na zupy, kompozycje kasz z dodatkami, dania z makaronów, kaszotta i placki ziemniaczane. Dania Babci Zosi mogą stanowić samodzielne, pełnowartościowe posiłki, być dodatkiem lub bazą pod bardziej skomplikowane dania. Inspiracją do stworzenia wszystkich receptur były smaki i aromaty domowej, babcinej kuchni pozbawionej chemii i sztucznych dodatków.
Tworzymy naturalne i pożywne dania na bazie zbóż, suszonych warzyw i owoców oraz aromatycznych przypraw.
Nie daj sobie w kaszę dmuchać! Kasze Babci Zosi to aromatyczne mieszanki zbóż, suszonych warzyw, przypraw, owoców i migdałów, które urozmaicą każdą potrawę w kilkunastu smakach. Babci Zosia serwuje je z mlekiem lub jogurtem jako śniadanie, z sosem i dodatkami na obiad, a z ulubionymi owocami i migdałami na deser. Znajdź swoje ulubione połączenie.
Soczysta i sycąca kasza pęczak z borowikami, maślakami i pieczarkami w intensywnie grzybowym sosie z dodatkiem natki pietruszki to wyjątkowe, jesienne połączenie. Suszone grzyby nadają potrawie niepowtarzalny smak i aromat. Kaszotto z grzybami i natką pietruszki można jeść samo lub dodać do sosu kilka łyżek śmietany czy zapiec z ulubionym serem. Babcia Zosia chętnie posypuje je też świeżą natką pietruszki.
1. Na patelni rozgrzej 6 łyżek oleju, dodaj zawartość obu torebek i dokładnie wymieszaj. Całość podsmaż aż kasza równomiernie pokryje się tłuszczem.
2. Wlej 600 ml wrzącej wody i gotuj na małym ogniu pod przykryciem 25 minut aż kasza zmięknie i wchłonie płyn. Mieszaj od czasu do czasu. Ugotowane kaszotto odstaw na 2 minuty.
Przygotuj kaszotto według przepisu na opakowaniu. Pod koniec gotowania dodaj 3 łyżkiśmietany 18% i 100 g sera cheddar. Całość dokładnie wymieszaj. Smacznego!
Cechy | |
---|---|
Ilość | 200 g |
Kraj pochodzenia | Polska |
Model | Kaszotto z grzybami i natką pietruszki |
Wartości odżywcze | |
Wartość energetyczna (na 100 g) | 346 kcal |
Wartość energetyczna (na 100 g) | 1448 kJ |
Zawartość tłuszczu (/100 g) | 6,7 g |
Nasycony zawartość tłuszczu (100 g) | 0,4 g |
Zawartość węglowodanów (na 100 g ) | 64 g |
Zawartość cukru (100 g) | 4,6 g |
Zawartość białka ( na 100 g) | 12 g |
Zawartość soli (na 100 g) | 1,02 g |
Skład | Kasza jęczmienna pęczak 78%, pestki słonecznika 6%, grzyby suszone 4,5% (pieczarka, maślak, borowiki), cebula prażona (cebula, olej słonecznikowy), płatki drożdżowe, warzywa suszone (marchew, pasternak, seler, pietruszka, lubczyk), sól morska, natka pietruszki, czosnek, papryka słodka, pieprz cayenne, papryka wędzona, gorczyca, pieprz czarny. Może zawierać mleko, gorczycę, orzechy. |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Gwarancja | Gwarancja Sklepu 24 miesiące |
Stan | Nowy |
Ocena produktu: Kaszotto z grzybami i natką pietruszki, Dania Babci Zosi
Średnia ocena: 0
Opinie: 0