
0 | Opinie: 0
Jesteśmy rodzinną manufakturą z Otwocka na Mazowszu, gdzie od 25 lat pielęgnujemy sztukę tworzenia makaronu. Nasza flagowa marka ,,Bartolini” z powodzeniem zdobywa co raz szersze uznanie w kraju i na świecie. Bogate doświadczenie, nieustanny rozwój technologiczny, pasja oraz najwyższej klasy surowce pozyskiwane od zaufanych dostawców, są dla nas gwarancją uzyskania dobrego produktu będącego połączeniem innowacyjności z bardzo wysoką jakością. W 2004 roku przenieśliśmy się do nowo-wybudowanego zakładu produkcyjnego spełniającego najwyższe standardy bezpieczeństwa i higieny. Wdrożone przez nas systemy HACCP oraz ISO9001 gwarantują przy tym najwyższą kontrolę nad bezpieczeństwem wytwarzanych przez nas makaronów. Wszystko po to, by na stół trafił produkt spełniający oczekiwania każdego, kto w żywności i żywieniu widzi coś więcej niż codzienny obowiązek.
Liczne wyrazy uznania płynące do nas zarówno ze strony dystrybutorów jak i indywidualnych odbiorców, nieustannie motywują nas przy tym do podejmowania nowych wyzwań i utwierdzają w przekonaniu, że w produkcji żywności wciąż warto stawiać na wysoką jakość.
Zupy, sałatki, zapiekanki, dania główne, a nawet desery. Makaron można jeść właściwie w każdej formie. W tym też tkwi przyczyna jego ogromnej popularności praktycznie w każdym zakątku świata. Gotowanie może być fantastyczną forma spędzania wolnego czasu. Zaproś do kuchni swoich bliskich i przyjaciół, by wspólnie bawić się komponowaniem i smakowaniem posiłków z użyciem najpopularniejszego dania świata.
Tradycyjny makaron o szerokości dochodzącej nawet do 5 mm., dzięki czemu dobrze sprawdza się również w deserach (np. z owocami i śmietaną) oraz daniach z patelni np. z lżejszymi sosami i warzywami. Wypróbuj nasz fantastyczny przepis na Orientalną zupę z krewetkami i odkryj zaskakujące zastosowanie swojej rodzimej krajanki.
Krajanka Bartolini to tradycyjny, wałkowany makaron wytwarzany z mąki od lokalnych dostawców i prawdziwych jaj, codziennie wybijanych na świeżo w naszej manufakturze. Jej lekko chropowata powierzchnia będąca główną cechą makaronów wyrabianych własnoręcznie w domowym zaciszu, to zasługa specjalnych metod suszenia. To dzięki niej makaron ten dobrze chłonie składniki i lepiej trzyma się łyżki, zachowując przy tym swój niepowtarzalny, domowy charakter. Większa ilość jajek na kilogram mąki nadaje mu z kolei piękną, słoneczną barwę oraz niepowtarzalny smak przywołujący wspomnienia obiadów, którymi raczyły nas babcie. Kluseczki tego typu są popularnym dodatkiem do zup w wielu zakątkach świata.
Cechy | |
---|---|
Model | Makaron |
Ilość | 250 g |
Rodzaj opakowania | Torebka plastikowa |
Kraj pochodzenia | Polska |
Wartości odżywcze | |
Wartość energetyczna (na 100 g) | 362 kcal |
Wartość energetyczna (na 100 g) | 1531 kJ |
Zawartość tłuszczu (/100 g) | 3 g |
Nasycony zawartość tłuszczu (100 g) | 1,2 g |
Zawartość węglowodanów (na 100 g ) | 68 g |
Zawartość cukru (100 g) | 2,5 g |
Zawartość białka ( na 100 g) | 13 g |
Zawartość soli (na 100 g) | 0,1 g |
Skład | Kaszka makaronowa pszenna, jaja świeże 23%, semolina (mąka z pszenicy durum) |
Alergeny | Pszenica, jaja |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Gwarancja | Gwarancja Sklepu 24 miesiące |
Stan | Nowy |
Ocena produktu: Makaron Bartolini 6 jajeczny 250g krajanka gruba
Średnia ocena: 0
Opinie: 0