


Zapach świeżo gotowanej zupy, obierki od ziemniaków, przetwory, suszące się grzyby, fartuszek przybrudzony mąką, walka o to, kto obliże łyżkę, którą mieszane było ciasto, ale przede wszystkim mnóstwo miłości i te słynne babcine dokładki. Dania Babci Zosi powstały ze wspomnień i tęsknoty za naturalną, domową kuchnią. Za ciepłem, gwarem i atmosferą oczekiwania na spotkanie przy wspólnym stole. Przygotuj pyszny posiłek dla rodziny w kilka chwil!
Dania Babci Zosi to polska marka w 100% naturalnych produktów spożywczych istniejąca od prawie 10 lat. Tworzymy proste w przygotowaniu, pełnowartościowe, domowe posiłki na bazie zbóż, suszonych warzyw, owoców i przypraw. Marka w swojej ofercie posiada mieszanki na zupy, kompozycje kasz z dodatkami, dania z makaronów, kaszotta i placki ziemniaczane. Dania Babci Zosi mogą stanowić samodzielne, pełnowartościowe posiłki, być dodatkiem lub bazą pod bardziej skomplikowane dania. Inspiracją do stworzenia wszystkich receptur były smaki i aromaty domowej, babcinej kuchni pozbawionej chemii i sztucznych dodatków.
Tworzymy naturalne i pożywne dania na bazie zbóż, suszonych warzyw i owoców oraz aromatycznych przypraw.
Chrupiące z wierzchu i miękkie w środku – takie są placki ziemniaczane, które pamiętamy z dzieciństwa. Dziś wiemy już, ile pracy musiała w nie włożyć babcia. Na szczęście znamy sposób, żeby przyrządzić to pracochłonne danie bez konieczności obierania i tarcia ziemniaków. Do przygotowania placków ziemniaczanych Babci Zosi użyliśmy wyłącznie suszonych ziemniaków. Wystarczy dodać wodę i usmażyć, aby móc cieszyć się całym półmiskiem złocistych placków.
1. Zawartość torebki dokładnie wymieszaj z 200 ml wody. Możesz dodać jajko.
2. Odstaw wszystko na 10 minut, aby ziemniaki napęczniały, a ciasto zgęstniało. Jeśli ciasto jest za gęste, dodaj jeszcze trochę wody.
3. Placki smaż na mocno rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawaj z ulubionymi dodatkami.
Placki ziemniaczane po usmażeniu Babcia Zosia zawsze odkłada na papierowy ręcznik, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Podaje je z cukrem, kwaśną śmietaną lub gulaszem. Smacznego!
Cechy | |
---|---|
Model | Placki ziemniaczane |
Ilość | 200 g |
Kraj pochodzenia | Polska |
Wartości odżywcze | |
Wartość energetyczna (na 100 g) | 338 kcal |
Wartość energetyczna (na 100 g) | 1429 kJ |
Zawartość tłuszczu (/100 g) | 0,3 g |
Nasycony zawartość tłuszczu (100 g) | 0,1 g |
Zawartość węglowodanów (na 100 g ) | 77,1 g |
Zawartość cukru (100 g) | 2,5 g |
Zawartość białka ( na 100 g) | 5,8 g |
Zawartość soli (na 100 g) | 1,3 g |
Skład | Ziemniaki suszone (minimum 60%), skrobia ziemniaczana, cebula suszona, sól morska. Może zawierać gluten, mleko, seler, gorczycę, orzechy. |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Gwarancja | Gwarancja Sklepu 24 miesiące |
Stan | Nowy |
Ocena produktu: Placki ziemniaczane klasyczne, Dania Babci Zosi
Średnia ocena: 0
Opinie: 0