Używamy plików cookies i podobnych technologii zgodnie z Polityką Prywatności. W przeglądarce internetowej możesz zmienić ustawienia dotyczące cookies.

Suszenie żywności jest znane człowiekowi od wieków. Jest to jedna z najstarszych i najbardziej skutecznych metod konserwacji produktów spożywczych. Suszyć możemy owoce, warzywa, mięso i grzyby. Dziś do tego celu używamy urządzeń elektrycznych – suszarek do żywności. Przy wyborze odpowiedniej suszarki musimy zwracać uwagę na moc oraz ilość i wielkość sit. Czas suszenia żywności zależy od mocy urządzenia jak również od rodzaju produktu, który chcemy suszyć. Przykładowo suszenie jabłek trwa przeważnie od 4 do 15 godzin w suszarce o mocy 250W, podczas gdy suszenia moreli zajmuje zazwyczaj od 8 do 32 godzin w tej samej suszarce. Czas suszenia owoców o dużej zawartości wody oczywiście będzie odpowiednio dłuższy. Od ilości i wielkości sit w suszarce zależy pojemność naszego urządzenia. Na ten parametr powinny zwracać uwagę przede wszystkim osoby, które będą suszyć duże ilości produktów. Jeśli zamierzamy suszyć większe kawałki owoców, warzyw lub np grzyby w całości, istotnym parametrem będzie wysokość sit.

Filtry

Ilość produktów: 0

Domyślnie

Brak produktów spełniających podane kryteria

Domyślnie

Zaufani Producenci

Amica BEKO Beurer Blaupunkt BOSCH DELONGHI ELECTROLUX LG Meliconi Panasonic Philips SIEMENS Tefal Whirlpool ZANUSSI ZELMER
do góry