Czajnik, dzięki któremu możemy kontrolować temperaturę
Największą zaletą naszego czajnika jest to, że możemy ustawić temperaturę, do jakiej chcemy zagotować wodę. Regulacja temperatury między 40 a 100°C pozwala dobrać odpowiednią wodę do napoju, jaki chcemy zaparzyć. Dlaczego jest to ważne? Ponieważ różne rodzaje herbat, kawa czy zioła wymagają różnych temperatur, aby móc w pełni korzystać z ich składników odżywczych, aromatu i smaku. Co więcej, nasz czajnik pozwala na podtrzymanie temperatury przez 2h od czasu zagotowania. Dzięki temu nasi goście mogą cieszyć się aromatycznymi napojami, a my możemy przygotować większą ilość napojów. Najniższe temperatury 40-50 stopni przydadzą się, gdy chcemy przygotować mieszanki mleczne dla najmłodszych członków rodziny lub chcemy zaparzyć japońską zieloną herbatę, która wymaga niższej temperatury. Herbaty kwiatowe najlepiej zalewać wodą o temperaturze 60°C, białe 70°C, chińskie zielone herbaty 80°C, czerwone i niektóre gatunki kawy 90°C, a herbatę czarną najlepiej zalać wodą o temperaturze 100°C. Dzięki temu uzyskamy ich najlepszy smak i nie pozbawimy ich składników zdrowotnych.